Китай въведе поправки в закон за по-добрата защита на малолетните в киберпространството

https://www.24chasa.bg/novini/article/9129665 www.24chasa.bg

Топ законодателният орган на Китай гласува в събота поправка на Закона за защита на малолетните, който се очаква да засили защитата на непълнолетните младежи в киберпространството.

Доставчиците на интернет продукти и услуги не трябва да предлагат такива, които предизвикват пристрастяване, се казва в поправката, която бе одобрена на заседания на редовната сесия на ПК на ОСНП.

Доставчиците на онлайн услуги, включително игри, стрийминг, аудио и видео и социални медии, се задължават да включват необходимите функции, като например ограничаване на времето за ползване на малолетни. Онези от тях, които са подложени на тормоз в интернет и техните родители или настойници имат правото да информират доставчиците да вземат мерки като изтриване, блокиране или преустановяване на линковете.

При получаване на съобщението, доставчикът на услуги трябва да предприеме необходимите мерки да прекрати тормоза и предотврати разпространяването на съответната информация, се посочва още в закона. Поправките трябва да влязат в сила на 1 юни, 2021 г.

Законовата поправка предвижда разпоредби относно сексуалното насилие и тормоз срещу непълнолетни. Училищата и детските градини не бива да прикриват подобни незаконни и престъпни деяния и незабавно да докладват за тях на органите по обществена сигурност и образование, като си сътрудничат със съответните ведомства съгласно закона.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт