Китайският пазар за неръждаема стомана има пространство за растеж

https://www.24chasa.bg/novini/article/9129678 www.24chasa.bg

Китай, който е водещ потребител на неръждаема стомана в света, разполага с огромно пространство за допълнително разширяване на пазара в сферата, въпреки предизвикателствата от пандемията, считат експерти.

Годишното търсене на неръждаема стомана в страната се очаква да се повиши до 30 милиона тона през 2025 г., при положение, че през миналата година потреблението се равнява на 24 милиона тона.

В момента по производство на необработена стомана Китай се нарежда на първото място в света, заемайки повече от 50% дял от пазара.

Въпреки огромното разнообразие и характеристики, китайските продукти от неръждаема стомана все още страдат от липса на иновации ще се отнася до ключови технологии.

Експерти са на мнение, че индустрията се нуждае от повече инвестиции в иновативни производствени технологии и приложения, за да освободи потенциала на пазара.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт