Кирил Добрев: Шефът на предизборния щаб не трябва да е депутат

https://www.24chasa.bg/novini/article/9129949 www.24chasa.bg

Шефът на предизборния щаб на БСП не трябва да е депутат, за да може за отдаде цялото си време за работа за партията. Тази теза лансира бившият зам.-председател на БСП и бивш шеф на червения щаб Кирил Добрев преди заседанието на Националния съвет, което започна на "Позитано" 20 в този час. Самият той напусна парламента преди години, когато стана зам.-шеф на партията.

Надявам се колегите, които ще поемат тази сложна задача, да си преценят силите. Ако ще поемат отговорни позиции, само с единствената цел да станат водачи на листи - няма да стане, допълни Добрев.

Не съм си пил хапчетата за досещане, отговори пък Румен Гечев на въпрос кой ще е начело на щаба.

Пленумът ще приеме и правилник за работата си, както и бюджета на партията.

Очаква се да се изберат и съветите и комисиите към Националния съвет. Те не дублират Министерския съвет, а трябва да изработват алтернативни политики, и не трябва да се наричат "правителство в сянка", каза Таско Ерменков и обясни, че не е задължително шефовете на съветите да станат министри.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена