Поголовни арести на пияни и дрогирани при мащабна акция в Пловдивско

https://www.24chasa.bg/novini/article/9129962 www.24chasa.bg
Предложения подкуп от мъжа и жената от Долни Воден.

Шофьор и спътничката му сред задържаните, предложили 520 лв. подкуп на полицаи

1654 проверени водачи с 1215 нарушения. Това е равносметката от мащабната акция на полицията в Пловдив и областта за последните 18 часа, съобщиха от МВР. Масираните проверки целели да намалят катастрофите
От 11 часа в събота до 5,00 тази сутрин са установени 12 криминални престъпления. Седем са бързите производства за шофиране след употреба на алкохол, а четирима са дрогираните зад волана.
Отнети са 15 свидетелства за управление на МПС, 8 от автомобилите са с прекратена регистрация, а 6 от колите са били спрени от движение. Съставени са 254 акта за установяване на административни нарушения, а наложените глоби по фиш са 335 броя.
7 от проверените водачи са карали след употреба на алкохол. При четирима от тях дрегерът е отчел над 1.2 промила, а алкохолната проба на останалите трима е била под този показател. В хода на акцията са задържани четирима дрогирани водачи. Водачите на проверените автомобили са били под въздействието на амфетамин и кокаин.
Установени са и 5 отаза за вземане на проби за алкохол и наркотици. Двама не изпълнили полицейско разпореждане. Голям е броя на неизрядните водачи по отношение на своята сигурност - пътувалите без колан и каска са 150.
В 77 от случаите по автомобилите са установени различни технически неизправности, а 82 от проверените лица са били с неизрядни пътни докумени.
5 са неправоспособните водачи. В рамките на засиления пицейски контрол са задържани 12 лица, а установените криминални престъпления са 11.
Водач и спътник, които разменили местата си, за да прикрият престъпление, свързано с шофиране в нетрезво състояние, са задържани в село Долни Воден.

Шофьорка на "Нисан джук" не се подчинила на разпореждане за извършване на полицейска проверка и последвала гонка из улиците на населеното място. След кратко преследване автомобила бил спрян, а зад волана бил мъж - собственик на превозното средство. Жената, която управлявала колата, малко преди това вече била на предната седалка. Оказало се, че водачката е неправоспособна, а алкохолната проба на мъжа отчела 1.83 промила. За да прикрият престъплението си, проверяваните лица предложили подкуп на проверяващите, подхвърляйки в автомобила на униформените сумата от 520 лв.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена