Жители на Горубляне готвят блокада на Цариградско

https://www.24chasa.bg/novini/article/9129996 www.24chasa.bg

Жители на кв. Горубляне ще протестират днес от 16 часа на кръстовището на "Цариградско шосе" и ул. "Павел Красов".

Те се готвят да блокират движението в района, а ако исканията им не бъдат чути - да спират преминаването на автомобили по Цариградско всяка неделя.

Част от исканията са да се изгради велоалея и тротоар по протежението на булевард "Самоковско шосе" до Южната дъга на Околовръстното, както и изграждане на детска площадка, обясни един от организаторите на протеста Янита Тарабанова по БНР. Тя разкри, че протестът се готви да блокира "Цариградско шосе".

"Ако няма блокада, всъщност няма да ни обърнат внимание, ще затваряме всяка неделя "Цариградско шосе", докато не видим стартирането ня строителството на пенсионерския клуб, на велоалеи и тротоар по "Самоковско шосе". Настояваме и за издаване заповед за ПУП на воден парк "Искър".

Булевард "Цариградско шосе" ще остане блокиран поне за час, добави Тарабанова. Протестът днес е обявен до 20:00 часа.

За предстоящото спиране на движението бе съобщено и на антиправителствения протест вчера, информира Дневник. Един от активистите на инициативния комитет "Горубляне" Иван Димитров допусна, че протестиращите ще тръгнат пеша по булеварда, за да се включат по-късно в протеста на пл. "Независимост".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена