Малта регистрира рекорден брой от 204 новозаразени за денонощие

https://www.24chasa.bg/novini/article/9130006 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Малта регистрира вчера рекордните 204 нови случаи на коронавирус, а властите обявиха нови ограничения за овладяване на разпространението на заразата, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

Новите случаи са почти двойно в сравнение с петъчния рекорд от 122 заразени.

През последните седмици островната държава с половинмилионно население преживя постоянно нарастване на случаите на зараза, което накара премиера Робърт Абела да призове за по-строго прилагане на разпоредбите за обществено здраве.

В петък правителството каза, че маските стават задължителни на открито, а считано от 19 октомври баровете ще затварят в 23 ч.

Досега маските бяха задължителни само на закрити обществени места, в автобуси и магазини, а барове, които могат да обслужват само седнали на маси посетители, имаха право да затварят в 1 часа след полунощ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена