Полицаи дебнат за маски по моловете в София, глобата е 300 лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/9130470 www.24chasa.bg
Полицаи стоят около ескалатора на един от столичните молове и проверяват за неносене на маски.

Полицаи проверяват за маски посетителите на столични молове, забелязаха репортери на "24 часа".  В някои от заведенията там пък се мери температура, преди да влезе човек.

Униформените не са по входовете на моловете. Там охраната на търговските центрове следи и не допуска да влезе някой без маска. Масово обаче след това хората г смъкват или свалят.

Затова полицаите са се позиционирали около ескалаторите на горните етажи. Те първо предупреждават, а при повторно нарушение глобяват. Санкцията е 300 лв.

Засега не е ясно колко са глобените.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена