Ердоган: Русия, САЩ и Франция подкрепят Армения в конфликта с Азербайджан

https://www.24chasa.bg/novini/article/9130471 www.24chasa.bg
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган СНИМКА: Ройтерс

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини съпредседателите на Минската група САЩ, Русия и Франция, че оказват подкрепа на Армения в конфликта с Азербайджан, предаде турската частна телевизия НТВ.

Ердоган говори на извънреден конгрес на своята Партия на справедливостта и развитието в турския окръг Шърнак, посочва БТА. 

В изказването си той засегна темата за конфликта в Нагорни Карабах, като даде да се разбере, че Азербайджан може да разчита на нейната подкрепа. По отношение на Минската тройка турският лидер каза, че тя подкрепя Армения в конфликта.

"Те заеха страната на Армения. Оказват на Армения всякаква оръжейна помощ. В този момент нашите азерски братя водят сериозна битка срещу арменците" за освобождението на земите под арменска окупация, заяви той.

"Русия, САЩ и Франция не дадоха на азерските ни братя собствените им територии. Нека Бог им помага. Вярвам, че тези територии ще бъдат освободени от арменците", заяви още турският президент.

Ердоган обвини Запада, че мълчи в лицето на арменските нападения, а когато Турция надигне глас, я обвиняват, че "не се спира".

"Ние ще бъдем на страната на справедливостта", подчерта още той.