Казарми бяха затрупани при свлачище във Виетнам, 14 войници загинаха

https://www.24chasa.bg/novini/article/9130740 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Свличане на земна маса отне днес живота на най-малко 14 военни, а 8 души се смятат за изчезнали в Централен Виетнам, съобщи правителството, цитирано от Ройтерс и ДПА.

Това е най-голямата загуба на жива сила в армията в мирно време и тя идва в момент, в който виетнамските военни подпомагат властите в ликвидирането на последиците от големите наводнения в страната, отбелязва Ройтерс.

Свлачището е станало в 1 ч. след полунощ и е затрупало с кал и камъни казармените помещения в централната провинция Куангчи, съобщи правителството на сайта си, предаде ДПА.

Преди броени дни друго свлачище уби 13 души, главно войници, в съседната провинция Тхиатхен-Хюе. Там все още се издирват 15 души.

След загиналите днес в новото свлачище са двама генерали и осем високопоставени офицери, предава БТА. 

От началото на октомври проливни валежи предизвикаха най-тежките наводнения от години във Виетнам, а в централната част на страната загинаха над 80 души. Три бури удариха централното крайбрежие. През следващите няколко дни се очакват още поройни дъждове.

Днес държавните медии съобщиха, че реки в провинция Куангчи са достигнали най-голямото повишение на нивото си от 20 години, наводнявайки повече от 40 000 къщи.