Събират 15 000 паунда да върнат тялото на застреляната в Майорка българка (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9130865 www.24chasa.bg
Испанецът Мариано Гонзалес и кърджалийката Хабибе Исмаил

Хабибе Исмаил от Кърджали убита с пушка от упор от бивш военен

Приятели на застреляната в Майорка кърджалийка Хабибе Исмаил събират пари за връщането на тялото ѝ в България. Необходимата сума е 15 000 паунда. До момента са събрани близо 6000 паунда, а в дарителската кампания са се включили над 120 души с различни суми.

Тялото на Хабибе бе открито заедно с това на 37-годишния Мариано Гонзалес, с когото живеела на семейни начала, в кола на бензиностанция в град Пегера на остров Майорка, съобщи испанският в. Ultima Hora. Според полицията кърджалийката е застреляна от приятеля си, който след това обърнал пушката към себе си и се самоубил. При огледа криминалисти установили, че жената не се е защитавала. Хипотезата е, че

всичко се

случило толкова

бързо, че Хабибе

нямала време

да реагира

Пръв на кървавата гледка в петък следобед се натъкнал шофьор на автобус, който спрял да зареди. Той алармирал служителите на бензиностанцията, които подали сигнал в полицията. Престъплението е извършено със законно притежаваната ловджийска пушка, която испанецът купил преди няколко дни. Изключва се версията, че Мариано Гонзалес е закупил оръжието за лов.

Разследващите прегледали записите от камерите на бензиностанцията, според които лекият автомобил с двойката пристигнал малко след 12 часа в четвъртък. Колата спряла зад сградата в близост до тоалетните. Странно е, че никой не е чул двата изстрела. Предполага се, че извършителят умишлено избрал мястото на убийството и последвалото самоубийство, тъй като почти няма хора, които да минават оттам. Възстановката, извършена на местопрестъплението, показва, че

убиецът паркирал

до стена, така че

возещата се

жена да не

може да излезе

от колата през вратата си. Мъжът слязъл от автомобила, взел пушката от багажника и стрелял в жертвата от упор през отворената шофьорска врата. След това испанецът седнал и се гръмнал в главата. Оръжието било открито между краката на убиеца, който натиснал спусъка с пръстите на крака си. Куршумът пронизал главата му и излязъл през покрива на автомобила.

Според близки на убитата, цитирани от медиите в Майорка, бившият военен бил изключително ревнив. Хабибе споделяла, че се страхува. Вероятно това е причината кърджалийката да сложи край на връзката.

“Брат ми беше много благороден и честен човек. Той не беше насилник. Той

полудя от

начина, по който

се раздели

с българката

преди две седмици. Никога не бихме очаквали подобна трагедия, ние сме съкрушени”, твърди сестрата на Мариано. Тя разказва, че брат ѝ и Хабибе се запознали през 2018 г. в бар, където българката работела като сервитьорка. Станали двойка едва преди няколко месеца. Преди две седмици кърджалийката обявила, че отива на лекар, и повече не се върнала в дома на бившия военен. Той понесъл раздялата много зле и бил объркан. Опитвал многократно да се свърже с Хабибе. Все още не е ясно как двамата са се срещнали във фаталния ден.

Аутопсията на двете тела ще бъде извършена в понеделник. Резултатите от нея трябва да покажат дали Хабибе е била упоена преди инцидента.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена