Главният редактор на “Стампа” Джанини от интензивното: Италия повтаря грешките си

https://www.24chasa.bg/novini/article/9131049 www.24chasa.bg
Масимо Джанини СНИМКА: Личен Профил В Инстаграм

Главният редактор на италианския вестник “Стампа” Масимо Джанини, който от две седмици е тежко болен с COVID-19, нададе тревога, че Италия не е научила урока си от кризата с епидемията от март.

“Писах го още като здрав, и сега го пиша отново като болен – повтаряме същите грешки”, коментира 58-годишният Джанини, който прекара последните пет дни интубиран в интензивна терапия в болницата на Торино.

“Извинете, че ви говоря за себе си. Нещата не вървят така, както би трябвало”, пише в уводен материал в собствения си вестник журналистът. Според него, въпреки че броят приети болни с COVID не е като този през март-април, когато Италия се оказа тежко болният пациент на Европа, тя съвсем не е научила урока си.

“Всички се мислим за оправдани, а сме въвлечени. След ужаса през март-април трябваше да открием нови 3443 места в интензивните отделения и други 4200 в слединтензивните , а вместо това открихме само 1300. Чия е вината? Трябваше да наемем 81 000 лекари, санитари и медицински сестри, а до 9 октомври резултатът е 33 857 души, и то с временни договори. Чия е вината?”, пита Джанини. “Одисеята с вземането на тестове пък е национален срам” (в Италия се чака на опашки и от 7-8 часа пред центровете за вземане на проби - б.а.). “Не плача, а искам малко по-сериозно отношение”, пише още Джанини.

Подобно на него, в болница с коронавирус беше приет и Антонио Ричи, главният редактор на италианското тв предаване “Стриша ла нотиция”, еквивалент на българското “Господари на ефира”. Пак тези дни заразени с COVID-19 се оказаха и световната шампионка по плуване Федерика Пелегрини и италианският шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена