ЕС осъди атаките в Нагорни Карабах

https://www.24chasa.bg/novini/article/9131368 www.24chasa.bg
Жозеп Борел СНИМКА: РОЙТЕРС

Дипломат номер едно на ЕС Жозеп Борел изрази съжаление, че се нарушава хуманитарното прекратяване на огъня, влязло в сила между Азербайджан и Армения в Нагорни Карабах и осъди атаките, независимо от техния произход, предадоха световните агенции.

"ЕС съжалява, че нарушенията продължават, че се съобщава за сражения в Нагорни Карабах и наоколо. Това води до още повече страдания за цивилните", се казва в изявление на Борел, предава БТА. 

"ЕС осъжда твърдо всички тези атаки, независимо от техния произход", допълва той.

Борел каза, че е говорил с външните министри на Армения и Азербайджан, за да ги накара да разберат, че прекратяването на огъня трябва да бъде безусловно и стриктно спазвано от двете страни. Той е подчертал, че атаките срещу цивилни трябва да спрат незабавно и че те не могат да бъдат оправдани.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена