Отвориха голямата джамия в Мека (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9131646 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Ройтерс

Саудитска Арабия, която се опитва да смекчи ограниченията, въведени заради коронавируса, отвори днес за богомолци най-свещения за исляма обект за първи път от седем месеца, предаде Франс прес.

Носейки предпазни маски, саудитските граждани и чужденци, пребиваващи в монархията, можеха днес да се помолят в Голямата Джамия в Мека.

В началото на октомври Рияд разреши на до 6000 граждани и пребиваващи чужденци да извършват умра или така нареченото малко поклонение, което се прави по всяко време на годината за разлика от хаджа или голямото поклонение, който е ограничен във времето. Сега Рияд разреши на до 15 000 богомолци да правят умра на ден, предава БТА. 

Максимално 40 000 души пък ще могат да се молят в Голямата Джамия. Преди влизането и след излизането на всяка група богомолци джамията ще бъде дезинфекцирана. Инсталирани са и термокамери.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена