Германски съд отказа гражданство на мюсюлманин, не стиснал ръката на жена

https://www.24chasa.bg/novini/article/9134190 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Германски съд отказа на мюсюлманин германско гражданство заради това, че той е отказал да стисне ръката на жена. Решението бе постановено в петък, пише "Дойче веле".

40-годишният лекар от Ливан пристигнал в Германия през 2002 година. Обяснил, че отказва ръкостискането по религиозни причини.

Административният съд на Баден-Вюртемберг решил, че който отказва ръкостискане поради "фундаменталистка концепция за култура и ценности", заради която гледа на жените като "опасност от сексуално изкушение" е отхвърлил "интеграцията с германския начин на живот".

Лекарят учил медицина в Германия и сега работи като старши лекар в клиника. Кандидатствал за гражданство през 2012 г. За целта подписал декларация за вярност към германската конституция и срещу екстремизма. Преминал успешно теста за натурализация с възможно най-високия резултат. Въпреки това получил отказ, защото отказал да се ръкува със служителката, когато трябвало да получи сертификата през 2015 г. Жената си прибрала документа и отхвърлила заявлението за кандидатстване.

Мъжът обяснил, че е обещал на съпругата си да не се ръкува с друга жена.