Пекин 2022 провежда онлайн брифинг за световната преса

https://www.24chasa.bg/novini/article/9136308 www.24chasa.bg

Виртуален брифинг за световната преса за олимпийските и параолимпийски зимни игри в Пекин през 2022 г. започна в понеделник.

В четиридневното събитие, което се провежда онлайн заради пандемията от COVID-19, участват над 400 представители от Международния олимпийски комитет, Международния параолимпийски комитет, Националния олимпийски комитет, Националния параолимпийски комитет, международни федерации, медии от цял свят и различни организации.

„Качествените услуги за медийните организации са неразделна част от нашата работа“, заяви вицепрезидентът на Пекинския организационен комитет Джан Дзяндун.

През следващите няколко дни организаторите ще предоставят информация за напредъка в 15 области, например изграждането на съоръженията, регистрацията, настаняването, технологиите, транспорта, и ще отговарят на въпроси.

Тъй като не е възможно участниците да посетят реално местата, организаторите ще се възползват от симулационните технологии, за да представят строежите и напредъка, оформлението на пространството, както и проектите за превозни средства и придвижването на персонала.

„Надяваме се да уведомим журналистите, които ще дойдат в Пекин през 2022 г., за тяхната работа и живота тук, да предоставим необходимата информация за организациите, за да се подготвят с финансирането и плановете за интервюта“, каза ръководителят на медийните операции за Пекин 2022 Сю Дзичън.