Населението на Синдзян упражнява правото си на достоен труд, сочи доклад

https://www.24chasa.bg/novini/article/9136379 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Хора от различните етнически малцинства в Синдзян имат възможност на достоен труд, в условията на гарантиране на техните права и свободи, се казва в Доклад за заетостта сред етническите групи в Синдзян-уйгурския автономен район, публикуван от уеб сайта „Тиеншан“ към Изследователския център за развитие в Синдзян, предава Радио Китай

В доклада се посочва, че свободата да изповядват и правото да практикуват религиозните си убеждения за синдзянското население, което работят извън района, са гарантирани и не са ограничавани от каквито и да е организации или лица. Те могат да посещават свободно джамии, а компаниите, в които работят, се съобразяват с различните нужди, предоставяйки например храна, съответстваща на традициите им.

Социалното осигуряване в Синдзян обхваща цялото население, включително временните работници и служители, едноличните части търговци и други категории. В доклада се посочва също, че информациите в западни медии за лагери в Синдзян, в които се използва масово принудителен труд, са фалшиви новини и са политически мотивирани.