Подновяват делото срещу убиеца на красивата Андреа от Галиче

https://www.24chasa.bg/novini/article/9137291 www.24chasa.bg
Обвиняемият Аксел Олеков във врачанския окръжен съд.

Отсроченото заради частна жалба дело срещу убиеца на 18-годишната Андреа от врачанското с. Галиче се подновява във Враца на 2 ноември. Това стана ясно след решението на Софийският апелативен съд, с което жалбата на защитника на обвиняемия за убийството Аксел Олеков бе отхвърлена като недопустима.

В молбата си до апелативния съд адвокат Владимир Илиев се жалваше, че на разпоредителното заседание на врачанския окръжен съд не се приело неговото искане за процес по съкратената процедура. Но още на това разпоредително заседание е станало ясно, че законовата разпоредба междувременно е променена и съкратената процедура вече не се прилага при извършването на предумишлено убийство.

Зверското убийство на Андреа Руменова беше извършено на 11 януари т. г. от непълнолетния тогава Аксел Олеков. Посред нощ той се вмъкнал в бащината къща на жертвата, пребил я, изнасилил я и я убил, а след това си тръгнал с парите, които намерил. Сега е подсъдим по четири текста на Наказателния кодекс.

Зверски убитата Андреа Руменова.
Зверски убитата Андреа Руменова.

Според експертизата въпреки, че е бил непълнолетен, Аксел е съзнавал деянията си и е могъл да ръководи постъпките си. На разпоредителното заседание по делото обаче стана ясно, че по текстовете, по които е подведен убиецът може да бъде осъден или на 12 или на 18 години затвор.