Викторио от затвора към бащата на убитата от него Дарина: Кой може да ти се обажда?

https://www.24chasa.bg/novini/article/9137494 www.24chasa.bg
Викторио Александров СНИМКА: Йордан Симеонов

Изследват му главата, във втори клас претърпял травма, а през 2017-а имал кръвонасядане в тила след бой с трима

Викторио Александров, който е подсъдим за убийството на бившата си приятелка Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка Никол, заплашвал от затвора бащата на Дарина - Георги Министерски. Той звънял два пъти по телефона - веднъж, докато лежал в психиатрията към затвора в Ловеч и втори път от софийския затвор.

Дарина Министерска, Никол и Викторио
Дарина Министерска, Никол и Викторио

Днес на поредното заседание по делото в Софийския градски съд бе изслушан запис на позвъняването на Викторио от 2 юли 2019 г. На него се чува как Георги Министерски на няколко пъти пита кой се обажда, а от другата страна се мълчи. На поредното питане, Викторио отговаря: Кой може да се обажда.

Това обаче не е единственото позвъняване. Последвало още едно през ноември миналата година. То продължило около 10 минути. По време на разговора Викторио сипел заплахи не само към родителите на Дарина - Ваня и Георги Министерски, но и дори и към тяхната племенничка, която тогава била на 10 години. Казал, че и тя може да последва Дарина и Никол. Заплахите продължили около 10 минути.

На днешното заседание съдебният състав с председател Иван Коев реши да назначи енцефалографско изследване на Викторио. То беше поискано от неговите защитници Петя Шопова и Коста Богацевски.
Причината - когато бил във втори клас получил  увреждания, твърдят защитниците. За тези травми обаче нямало медицинска документация. През 2017 г. пък бил изследван и имал кръвонасядане на тила. Травмата била причинена при бой с трима.
Адвокатите му искат да знаят какво е състоянието на мозъка му и дали то може да доведе до влошаване на психическото му състояние.

Енцефалографското изследване ще бъде направено в затворническата  болница, а ако там няма възможност, Викторио ще бъде откаран в друго лечебно заведение. След това резултатите ще бъдат анализирани от невролог, а после дадени на психиатри и  психолози, които също да направят заключение. 

Дарина и Никол бяха убити на 29 октомври 2018 г. Първо с два куршума в дома си е застреляна младата майка, а едногодишното момиченце - в изоставена страда край София. Дни преди трагедията Дарина, която била подложена на системен тормоз от Викторио, решила да сложи край на връзката им.