Заловиха американски гражданин, пробвал да прати 3 кг марихуана в Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9137620 www.24chasa.bg
Марихуана СНИМКА: Pixabay

Над 3 кг марихуана в пратка с диспенсър за вода откриха митнически служители, съобщиха от агенция "Митници". Пратката е получена в София от Варна и е била адресирана за Германия.

Изпращачът е гражданин на САЩ на 35 години, който притежава и немска лична карта. От прокуратурата посочват, че той е опитал да се укрие, но с помощта на служителите от БОП-Варна е задържан. При претърсвания на свързани с мъжа адреси са били открити следи от марихуана и бели таблетки, чиято експертиза предстои.

Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение на чужденеца, а съдът е постановил задържането му под стража. Обвиняемият е криминално проявен в Германия, има множество присъди за причинени телесни повреди и разпространение на наркотични вещества - канабис и амфетамини.

По сигнал на българските митници, Немската митническа криминална служба е направила проверка на две пратки в процес на доставка в Германия. В тях са били открити общо 5 кг марихуана. Задържан е и получателят на пратките - майката на изпращача.