Керсти Калюлайд: Вчера разбрахме, че президентът Радев е контактувал със заразен

https://www.24chasa.bg/novini/article/9137719 www.24chasa.bg
В Талин президентът Радев прие от естонската си колега Керсти Калюлайд домакинството на инициативата за регионално сътрудничество „Три морета“ СНИМКА: Прессекретариат на държавния глава

Вчера в Естония е пристигнала информация, че българският президент Румен Радев е бил в контакт с позитивен с COVID-19 и това е наложило визитата му да бъде отложена. Това се разбира от пост на естонската президентка Керсти Калюлайд на официалната й страница във фейсбук. Ето какво пише тя:

Срещата на върха на Инициатива "Три морета", която се проведе вчера, може да се счита за успешна. Имахме време да водим много работни разговори с българския президент Румен Радев на място и Естония предаде домакинството на следващата среща на върха на България.

За съжаление трябваше да отменим официалното посещение на българския държавен глава, планирано за днес, защото вчера следобед се оказа, че президентът Радев е поддържал контакт с COVID-19 позитивен, преди да пристигне в Естония. След пристигането на информацията в Естония са взети всички необходими мерки и българската делегация се изолира в хотела. Затова държавният глава на България не е участвал във вчерашната вечеря с "Три морета".

Говорих по телефона тази сутрин с президента Радев и се съгласихме , че при тези обстоятелства отмяната на посещението е единствената правилна стъпка.