Китайски ваксини срещу COVID-19 са били инжектирани на близо 60 000 души

https://www.24chasa.bg/novini/article/9139934 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Китайски ваксини срещу COVID-19 са били инжектирани на близо 60 000 души до момента и никой не е съобщил за тежки нежелани реакции, заяви Тиен Баогуо, служител на Министерството на науката и технологиите на пресконференция вчера, допълвайки, че Китай е водещ в разработването им с общо 13 ваксини в клинични изпитвания, съобщава "Радио Китай". 

Четири от тях, които са на основата на аденовирусен вектор или инактивирани, вече са в трета фаза и се тестват в десет държави.

„В ранния етап от клиничните изпитвания в Китай идентифицирахме някои леки нежелани реакции, например болка и подуване на инжектираното място, както и преходна треска. Сега, след като изпитванията навлязоха в трета фаза, наблюдаваме основно леки странични ефекти“, каза още Тиен Баогуо.

Очакванията на Китай са да произведе до 610 милиона дози ваксини срещу COVID-19 до края на тази година, каза Джън Джунуей, ръководител на проекта за разработка на китайски ваксини срещу коронавируса. Той добави, че капацитетът ще бъде допълнително разширен през следващата година, за да се задоволи огромното търсене.