Отрицателен е тестът за COVID на президента след завръщането му

https://www.24chasa.bg/novini/article/9140262 www.24chasa.bg
Румен Радев СНИМКА: Архив

Отрицателен е резултатът от теста за коронавирус на държавния глава Румен Радев, направен след завръщането на българската делегация от посещението в Талин. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Отрицателният резултат от теста е потвърден от Националната референтна лаборатория. Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на държавния глава в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица.

Същото сподели и той самият във фейсбук профила си.

В 17,58 часа вчера на правителствения ВИП терминал кацна самолетът с президента Радев от посещението му в Естония, което прекъсна поради контакт със заразения с коронавирус ген. Димитър Петров. 

Двамата се срещнаха миналия петък, на празника на летеца, а новият шеф на ВСС още на следващия ден се е почувствал зле и в неделя е излязъл положителният му тест.

Президентът се завърна от Талин предсрочно вчера. Той бе там да приеме домакинството на  инициативата "Три морета", която обединява 12 държави от Балтийско, Черно и Адриатическо море. Самата естонската президентка Керстин Калюлайд съобщи в социалните мрежи за това, че Радев е бил контактен със заразен от коронавирус, поради което посещението му се прекратява.

Отрицателен е и резултатът от теста ми за коронавирус, направен вчера след завръщането ми от Талин. Отрицателният...

Публикувахте от Румен Радев в Сряда, 21 октомври 2020 г.