Сигурни дом и град във фокуса на изложението "Стройко"

https://www.24chasa.bg/novini/article/9141629 www.24chasa.bg
53-то изложение "Стройко" бе открито в НДК Снимки Велислав Николов

С атрактивна демонстрация с 42-метрова пожарна стълба пред главния вход на НДК в София стартира 53-то издание на изложението за архитектура, строителство и обзавеждане "Стройко". Тази година тематичният акцент е сигурността на дома и града с помощта на технологиите и затова партньорството с МВР и Столична община е от особено значение, посочи управителят на изложението Маргарита Николова.

"Искам да благодаря на домакините за упоритостта, за куража, за усилията и за постигнатия резултат в продължаването на традицията на "Стройко експо" в тази, да я наречем, сложна година“, каза заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер на откриването. Той отбеляза, че степента на сигурност гарантира качеството на живот и високите технологии могат да осигурят това.

"Радвам се, че в тази година на несигурност и притеснения фокусът на изложението е насочен към сигурността и превенцията на домовете ни, но също така и на обществената сигурност“, каза председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков. „Надяваме се на посетители. От НДК сме се погрижили да бъдем гостоприемни при спазване на всички мерки за сигурност“, посочи той. Сред тях са и уредите за дезинфекция на въздуха, инсталирани в закритата площ на изложението. На откриването присъства и главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР, който се включи в демонстрацията с пожарната стълба.

Посетителите имат възможност да се запознаят с разнообразни технологии и иновации за дома, които отговарят на най-високите стандарти, и с чиято помощ всеки може с помощта на специалистите "да проектира" жилището си спрямо нуждите на семейството. Това включва "умни" системи за управление на процесите, включително по отношение на охраната, осветлението, отоплението и др.

Детска работилница очаква по-малките посетители на "Стройко", които имат възможност да научат как могат да използват смарт телефоните си за научни цели, да видят някои практически приложения на Теоремата на Питагор и други математически правила, като в същото време да се забавляват. Входът за всички посетители е свободен.

Изложението предлага атракции и за малки и за големи
Изложението предлага атракции и за малки и за големи

Сигурни дом и град във 
фокуса на изложението