Случаите на COVID-19 в Турция отново надхвърлиха 2000 за деня

https://www.24chasa.bg/novini/article/9142828 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

За втори път тази седмица случаите на Ковид-19 в Турция нахвърлиха 2000 души. Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи на редовен брифинг, че на 21 октомври са установени 2013 случая на заразени с новия коронавирус. Той уточни, че това са случаи на пациенти със симптоми на коронавирус и с позитивен резултат от направените тестове, предаде БТА. 

Още 68 души с Ковид-19 са починали през последните 24 часа, с които броят на жертвите на коронавирусната инфекция от месец март досега е достигнал 9513 души.

Междувременно от турското министерство на вътрешните работи отрекоха, че се обмисля налагане на забрана за излизане на младежите и на възрастните хора от вкъщи през уикенда, като мярка за възпиране на увеличаването на случаите на Ковид-19.

Информация с такова съдържание беше излъчена от агенция Ройтерс, която цитира неназован по име отговорен турски представител.

Заместник-министърът и говорител на турското министерство на вътрешните работи Исмаил Чатаклъ заяви пред турските медии, че "твърденията в информацията на Ройтерс за възможно връщане на забраните за излизане навън през уикендите са неоснователни".

Говорителят препоръча да не се вярва на изявленията на неназовани източници, а също и на манипулативни информации.