Германия и Нидерландия затягат мерките срещу Австрия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9145137 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Германия и Нидерландия затягат мерките срещу коронавируса и обявяват почти цяла Австрия за опасна зона, съобщиха австрийски медии, цитирани от БТА. 

Германия изключва от списъка на провинциите с висок риск от зараза единствено провинция Каринтия. Новите ограничения означават, че лицата, пристигащи от включените в списъка на опасните райони провинции, трябва да се самоизолират за две седмици или да представят отрицателен тест за коронавирус, направен преди максимум 48 часа. Вероятно от 8 ноември ще отпадне възможността влизащите да се освободят от карантината чрез отрицателен тест. Задължителна ще бъде петдневна карантина, уточняват медиите и коментират, че в такъв случай ще е обречен на провал зимният туристически сезон, поради което това решение още сега е подложено на остра критика от туристическите организации. Провинция Форарлберг обмисля да предприеме юридически мерки срещу обявяването й за опасна зона.

Нидерландия разширява предупреждението за пътуване, включвайки провинциите Виена, Залцбург, Горна Австрия, Форарлберг, Долна Австрия и Тирол. За влизащите в страната от тези австрийски провинции е задължителна десетдневната карантина, независимо от отрицателен PCR тест.