Хулиган на пътя остава в ареста в Добрич

https://www.24chasa.bg/novini/article/9145555 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Обвинен за хулиганство при управление на моторно превозно средство и още 4 престъпления остава в ареста, след като състав на Окръжния съд в Добрич потвърди определението на Районния съд, с което е оставено без уважение искането на задържания за изменение на взетата спрямо него най-тежка мярка за процесуална принуда.

Първоначалната мярка задържане под стража е наложена на 37-годишния И.А. заради привличането му като обвиняем по досъдебно производство за хулиганство при управление на автомобил. Той вече е обвинен за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост, и още 4 престъпления – принуда, незаконно притежаване на оръжие, повреждане на автомобил и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

И.А. е привлечен като обвиняем за това, че на 21 август 2020 г., по пътя Добрич - Варна, на около 1 км преди комплекс „Пети километър“, при управление на лек автомобил в посока Варна, е възпроизвел изстрели със сигнално-газов пистолет, преработен в огнестрелно оръжие, и изблъскал извън платното за движение друг лек автомобил, след което принудил водача да излезе от колата, нанесъл му удари и му причинил лека телесна повреда. Задържаният е обвинен и за това, че е държал огнестрелно оръжие, без да е имал надлежно разрешение. Според повдигнатото обвинение, И.А. противозаконно е повредил и колата, управлявана от пострадалия.

Окръжният съд отбелязва, че част от повдигнатите обвинения са за тежки престъпления, поради което не е отпаднала и реалната опасност той да се укрие или да извърши други престъпления, тъй като деянията, за които му е предявено обвинение, са евентуално извършени в изпитателния срок по предходно негово осъждане.