106-ата вечер на протести в София бе посветена на недоволните студенти (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9145883 www.24chasa.bg
Кръстовището пред Ректората на Софийския университет СНИМКA: Николай Литов

Към демонстрация тази вечер се включиха и протестиращите  пред Ректората на Софийския университет студенти

22:00 ч. 106-ата вечер на антиправителствени протести в София приключи с традиционното блокиране на кръстовището на Орлов мост. 

21:00 ч. Протестиращите се отправиха към Министерство на финансите, където обстрелваха сградата с яйца и домати. Причина за замерването на сградата беше предложеният бюджет за 2021 г., който не се одобрява от повечето протестиращи, предава БНР

19:00 ч. Mладежите блокираха движението на кръстовището пред Ректората, предава БНТ

След това се отправиха към пл. "Независимост", за да се присъединят към демонстрантите и по този начин да заявят подкрепата си към исканията на недоволните от управлението на правителството.

Стигна се до напрежение между протестиращите и някои от шофьорите, които искаха да преминат през кръстовището.

Пред сградата на Министерския съвет студентите положиха и своя дълъг транспарант на който пише "Оставка". След това го положиха на жълтите павета на бул. "Цар Освободител". Студентите скандираха "Оставка - веднага!", "Мутри вън", "Гешев е позор - оставка и затвор", предава БНР. 

Протестът се озвучаваше от популярна рок музика, балади от 80-те години, модерен раб и хип-хоп.

От т.нар. "Отровното трио" обявиха по-рано днес, че протестът тази вечер е посветен на протестиращите студенти.

18:00 ч. Студенти от Софийския университет, УНСС, УАСГ и Техническия университет се събраха в знак на протест на стълбите пред Ректората на ВУЗ-а, предава NOVA

Те подкрепят антиправителствените протести, които продължават вече 106 дни. Малко по-късно се очаква студентите да се присъединят към основния протест на площад "Независимост".