5-има от Спешния център в Сапарева баня са с коронавирус

https://www.24chasa.bg/novini/article/9146913 www.24chasa.bg
COVID-19 СНИМКА: Пиксабей

Петима души от Спешния център в Сапарева баня са заразени с коронавирус. С COVID-19 са един лекар, две сестри и двама шофьoри на линейки, предава БНТ

В спешния филиал работят 7 души, 5 са инфектираните.

Зам.-директорът на центъра за Спешна медицинска помощ в Кюстендил д-р Стефан Чепенков увери, че е направена организация и за момента нямат нужда от допълнителна помощ.

"Населението ще бъде обслужено както досега. Ще има малко напрежение, не може без това, но спад в качеството и обема на работа няма да има", коментира той.

В Сапарева баня работят 18 човека - 3-ма лекари, медицински сестри и 3-ма фелдшери.

Д-р Чепенков коментира, че в центъра за Спешна помощ в Кюстендил е имало заразени лекар и фелдшер, но това е било преодоляно и в момента всички изследвания на медиците там са отрицателни.

Областният управител на Кюстендил Виктор Янев заяви, че от 18 до 22 октомври има регистрирани 33-ма души с коронавирус в областта. Вчера на заседание е решено да не се предприемат нови противоепидемични мерки.

"За момента и в двете многопрофилни болници както в Кюстендил, така и в Дупница има болни, но има достатъчна леглова база", допълни областният управител.