Китайският производител на смартфони „Виво“ навлиза на шест европейски пазара

https://www.24chasa.bg/novini/article/9147081 www.24chasa.bg

Китайският производител на смартфони „Виво“ (Vivo) обяви, че стартира бизнес в Полша, Германия, Франция, Испания, Италия и Великобритания, в опит да разшири присъствието си на европейските пазари, предаде "Радио Китай". 

Същевременно, миналият вторник, компанията представи и първата си гама смартфони и съпътстващи устройства за европейския пазар, включително водещия X51 5G и две серии безжични слушалки.

„Виво“ също така обяви стратегическо партньорство с УЕФА, чийто официален спонсор ще бъде за следващите две издания на Европейското първенство по футбол.

Според доклад на агенцията за пазарни проучвания Counterpoint, „Виво“ е бил четвъртият по големина доставчик на смартфони в света от гледна точка на приходи за второто тримесечие на тази година, нареждайки се след „Епъл“, „Хуауей“ и „Самсунг“.

Китайската компания стъпи на международните пазари за първи път през 2014 г. и към момента присъства в над 30 страни, основно в Азия и Африка. През ноември 2019 г. в Дюселдорф, Германия, отвори врати европейската централа на „Виво“, където в момента работят служители от 16 държави.