Докторът с COVID-19 от Шумен: Донорска плазма ме спаси

https://www.24chasa.bg/novini/article/9147554 www.24chasa.bg
д-р Милен Чолаков СНИМКА: Фейсбук

Лечението с реконвалесцентна донорска хиперимунна плазма от донор, преболедувал COVID-19 ми се отрази перфектно! Това написа в профила си във Фейсбук болният от COVID-19 семеeн лекар от Шумен д-р Милен Чолаков.

"2 дни след плазмата съм в перфектно състояние, нормализирана хематология, днес правиха контролна Рьо на бял дроб и според резултата предстои изписване в дома по преценка на лекуващите доктори!

Благодаря на всички за Огромната Подкрепа, на Сдружението за набиране донорска плазма, конкретно на г-жа Павлина Михайлова и Д-р Ботев, на Директора на НЦТХ Д-р Николов, който успя своевременно в най-кратък срок с екипа си да подготви ,осигури и изпрати 2 сака донорска плазма, които ме спасиха!

На Лекарите, мед сестри, санитари от Ковид сектора на Инфекциозно отделение при МБАЛ Шумен АД, които със състрадание, емпатия, висок професионализъм, последователност ,голям кураж и търпение оказваха качествена мед грижа на всички болни и мен. Благодаря на ръководството на МБАЛ Шумен АД, което в условия на тежка вълна от КОВИД 19 тежки болни съумя да запази самообладание, да организира материален, кадрови ресурс и да поеме най-тежка отговорност за борба с тази болест, да намери начин болницата максимално ефективно да помага на болния човек!

Това се нарича героизъм и изпълнен дълг скъпи приятели!

Доброто винаги побеждава приятели! Поклон на Всички!

Животът е прекрасен!", написа д-р Чолаков.