Слави Трифонов спечелил на последна инстанция дело с Валери Симеонов

https://www.24chasa.bg/novini/article/9149151 www.24chasa.bg
Слави Трифонов

"Вчера, последната инстанция - Върховен Касационен Съд на Република България взе окончателно решение по делото заведено от Валери Симеонов срещу Слави Трифонов отсъждайки в полза на Слави Трифонов." Това написаха от екипа на Трифонов в съобщение до медиите.

Ето още какво се казва в него:

Валери Симеонов твърдеше, че в направеното журналистическо разследване излъчено в “Шоуто на Слави” на 19.04.2017 г. е невярно твърдението, че в притежавания от него мотел “Козият рог” се настаняват български военнослужещи и съответно техният престой се плаща от българската държана, което, предвид държавния пост заеман от Валери Симеонов, е явен конфликт на интереси.

В решението на съда обаче се казва, че “е установено, че собственик на мотел “Козият рог” е “Скат ООД” и че “ в посочения период са настанявани военнослужещи Сухопътни войски – 42-ри механизиран батальон, Бригада механизирани сили, Сухопътни войски, Военно формирование 14200, Военно формирование 52740, батальон за логистично осигуряване, 2-ри Батальон, военно формирование 22180”.
Установено е и от Търговския регистър, че Валери Симеонов притежава 90 % от “Скат ООД”.

Затова ВКС постановява, че “изложените факти от Слави Трифонов са истински, проверени в хода на изготвяне на репортажа и доказани в хода на съдебното производство.”
Затова осъжда Валери Симеонов да заплати на Слави Трифонов всички разноски по делото.

"24 часа" потърси Симеонов за коментар, но той обясни, че на този етап не е запознат с развоя на делото и ще говори, след като се запознае с него.