Нешка Робева в консултативния съвет на партията на Николай Малинов

https://www.24chasa.bg/novini/article/9149297 www.24chasa.bg
Николай Малинов СНИМКА АРХИВ

Ген. Стоимен Стоименов ще бъде председател на консултативния съвет в партията “Възраждане на отечеството”, каза пред "24 часа"  Николай Малинов, който я оглави. Вече има съгласието на Нешка Робева и Валентин Вацев да се включат в съвета. Председателят на Националното Движение “Русофили” е подал оставка на последния конгрес на организацията, за да не бъде начело и там, и на партията. Конгресът обаче не е приел оставката му и се очаква това да се случи след изборите, за които “Възраждане на отечеството” вече се готви усилено. До края на годината ще са ясни и водачите на листи. Работи се по предизборната платформа, международните контакти

"Ще участваме самостоятелно на изборите. финансирането ще е с дарения и членски внос, както е при другите партии", казва Малинов. Той и съмишлениците му решили да се върнат към политиката след арестите от 9 септември м.г., когато станало ясно, че е опасно да развиваш връзките на България с Русия на културна основа. Повече от година след акцията на прокуратурата и ДАНС, при която Малинов бе задържан за шпионаж в полза на Русия,  няма обвинителен акт и разследването продължава. 

Във вторник от партия “Възраждане на отечеството” разпространиха декларация против разполагането на чужди войски в България по повод изказването на военния министър на САЩ Марк Еспърс , че се готви предислоциране на американски войски от Германия в европейски държави, които са по-близо до Русия.

“Против съм чужди войски на наша територия, независимо дали са на НАТО или на Русия. Суверенитетът на България е най-важен. Това е агресивност, от която страната ни никога не е печелила. Нека руските ракети да летят някъде другаде, не към България”, категоричен е Николай Малинов.