ВМРО-ДПМНЕ: Анулираме предложенията на България за езика и Гоце Делчев, ако се приемат

https://www.24chasa.bg/novini/article/9149552 www.24chasa.bg
Християн Мицкоски СНИМКА: РОЙТЕРС

С автомобили и музика и с послания за европейска интеграция, но и критика към правителството опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ отбеляза днес празника на македонската революционна борба, съобщи телевизия Телма.

Протестната колона автомобили спря пред сградата на парламента, където лидерът на партията Християн Мицкоски призова Европейския съюз да започне преговори със Скопие без условия от страна на България, предаде БТА.

Той отправи призив и към България, като заяви, че и тя сигурно не желае да има "унизени и асимилирани съседи".

Мицкоски обеща на гражданите, че ВМРО-ДПМНЕ ще анулира всяко предложение на България за езика и за Гоце Делчев, ако правителството го приеме.

Опозиционният лидер не пестеше критиките си срещу правителството и здравните власти, като заяви, че увеличеният брой на заразените с коронавирус се дължи на липсата на хора, които да предприемат истински мерки срещу болестта.

По повод празника на революционната борба Мицкоски каза, че техните предшественици от ВМРО са се борели за държава, а ВМРО-ДПМНЕ - за свобода и справедливост.

Протестът започна от два сборни пункта в Скопие и след това по автомагистралата колоната стигна до Щип, където навремето са учителствали Гоце Делчев и Дамян Груев.