Петя Аврамова и Севделина Арнаудова също са сред контактните с Нанков

https://www.24chasa.bg/novini/article/9149948 www.24chasa.bg
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков СНИМКА: Архив

Сред контактните лица на Николай Нанков, който даде положителен тест за COVID-19, освен министър-председателят Бойко Борисов контактни са били и са и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ, съобщиха от Столичното РЗИ.

Съгласно заповедта на здравния министър на карантина подлежат всички близки контактни лица на зам.-министър Нанков. Същите са установени, информирани и предстои да им бъдат връчени предписания.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов е отрицателен за COVID, но се е самоизолирал след положителната проба на зам.-министър Николай Нанков.

В петък сутринта Борисов е дал отрицателен резултат от PCR

тест, който

направил преди

срещата му

с делегация

от САЩ

“Преди международни срещи и пътувания според изискванията на съответните делегации за безопасност се тествам”, разясни Борисов от страницата си във фейсбук в петък следобед. Час по-рано стана ясно за инфекцията на Николай Нанков. Премиерът очаква разпорежданията на РЗИ. “Дотогава ще се самоизолирам”, написа той.

Още в 16 ч Нанков му докладвал, че е дал положителен тест. Цял ден двамата бяха заедно на 18 октомври, неделя.

“Към момента

се чувствам

добре и съм

под карантина у

дома”, съобщи

Нанков

Зам. регионалният министър обясни във фейсбук, че си е направил теста не заради симптоми, а превантивно. “От началото на пандемията се тествам редовно заради големия брой хора, с които работата ме среща”, написа той.

“Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки!”, призова Нанков.

Той и Борисов се возиха в премиерския джип и с министрите на финансите Кирил Ананиев и на земеделието Десислава Танева преди 5 дни. Тогава първо посетиха ферма, после бяха на инспекция на строителството на бъдещия ГКПП Рудозем - Ксанти. Според инструкциите на РЗИ се карантинират контактните, общували със заразения 2 дни преди положителния му тест.