Захарова: НАТО забравя кой донесе свобода в Европа

https://www.24chasa.bg/novini/article/9151814 www.24chasa.bg
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова СНИМКА: Ройтерс

Изявленията на германския генерал Йорг Фолмер, ръководител на оперативното командване „Север“ от силите на НАТО в Европа, относно отношението на Северноатлантическия алианс към Москва, показват, че блокът е забравил за това кой е донесъл свобода на народите в Европа по време на Втората световна война.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова написа това в събота на страницата си във Фейсбук, съобщи ТАСС.

В интервю за вестник „Дагенс Нихетер“ , публикувано на 21 октомври, Фолмер заяви, че Руската федерация се опитва да въведе в противоречие НАТО и Швеция, а също така изрази мнение, че предвид общата история на страните от алианса, те не считат Русия за враг, но гледат на нея като на противник, предаде Нова тв.

"Що се отнася до общата ни история, такива германски генерали трябва да я познават по-добре: страната ни беше враг на фашизма и нацизма." Алпите и Дунав помнят ", кой "донесе свобода на народите в Европа", но членовете на НАТО започнаха да говорят безсмислици", подчерта Захарова.