Тръмп и Байдън с контрастни възгледи за края на COVID кризата

https://www.24chasa.bg/novini/article/9152817 www.24chasa.bg
Доналд Тръмп на митинга вчера Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и опонентът му демократ Джо Байдън отправиха рязко контрастиращи послания във вчерашните си предизборни прояви, съобщи Ройтерс.

Тръмп говори пред няколко хиляди застанали близо един до друг свои поддръжници на митинг на открито в Северна Каролина, един от щатите, където ще се решава изходът от президентските избори на 3 ноември.
Президентът заяви на проявата в град Лъмбъртън, че ще осигури бързо възстановяване от икономическите щети, причинени от мерките за борба с коронавируса, които са унищожили малкия бизнес и са оставили милиони хора без работа. Той каза, че Америка е близо до справянето с вируса.

За контраст Байдън предупреди: "Предстои ни тежка зима, освен ако не променим курса". Той говори пред свои поддръжници в пенсилванския град Бристол, слушащи речта му от колите си, уточни БТА.

Джо Байдън
Джо Байдън СНИМКА: РОЙТЕРС

"Ние не действаме като онези кратуни там с микрофона. Хората на Тръмп. Става дума за малко благоприличие", каза Байдън по адрес на група привърженици на президента, които смутиха проявата му.

В Лъмбъртън Тръмп се подигра на митинга на Байдън, който каза, че е гледал по телевизията.

"Там имаше толкова малко коли", каза той. "Беше толкова малка тълпа. Човек можеше да чуе колите: би-бииип".