Китайска вирусоложка: К-19 е пуснат нарочно от военна лаборатория. Май е фейк

https://www.24chasa.bg/novini/article/9152941 www.24chasa.bg
Ли-Менг Ян

"Повярвайте ми, този вирус не се е измъкнал по погрешка от лабораторията. Не, китайските власти не са толкова глупави, че да го допуснат. Той е умишлено пуснат в природата като изключително мощно и биологично оръжие, което може да убива в голям мащаб, тъй като се разпространява във въздуха и е устойчиво на околната среда, сподели тя и допълни, че това е една от причините вирусът да не е изчезнал през летните месеци, както много учени са очаквали да се случи."

Това каза за коронавируса по испанския канал "Телесинко" вирусолажката Ли-Менг Ян. Тя заяви, че ще каже цялата истина за COVID-19 преди да я убият или преди да изчезне безследно.

Понастоящем Ли-Мен Ян се намира в САЩ, където бива укривана и пазена от ФБР. Тя отдавна говори същото по различни медии в САЩ. Но май не й вярват особено.

Миналия декември тя е учен от катедрата за обществено здраве на Университета в Хонконг, но тъй като е получила дипломите си в Китай и добре владее мандарин, е изпратена да изследва  "странната плевмония" в Ухан. Там тя твърди, че открива мащабна операция за прикриване на информация, както и че вирусът е бил създаден в лаборатория от военните.

В интервю за британската телевизия iTV Ли-Менг Ян разказва как е била принудена да си мълчи, но е знаела, че трябва да предупреди хората за опасния вирус. За да разкаже това, което знае, тя напуснала Китай и избягала в САЩ, където живее на тайно място, падена от ФБР.

"Вирусът идва от лаборатория. От лабораторията в Ухан, контролирана от китайското правителство", заявява Ли-Менг пред iTV, твърди, че има доказателства за това и съвсем скоро ще ги публикува. , Сред тях бил и доклад за произхода на коронавирус, който тя и още трима учени от Хонконг изготвили. И четиримата обаче са от групата Rule of Law Society, която е основана от бившия съветник по сигурността на Доналд Тръмп - Стивън Банън.

После доктор Ли-Менг Ян се появи и пред Fox News, където отново заяви: "Имам доказателства, че те могат да го направят, защо са го направили и как са го направили. Научният свят си мълчи, защото работи заедно с Комунистическата партия в Китай. Те не искат хората да знаят истината. Ето защо ме подлагат на репресии, искат да изчезна..."

Хонконгският университет обаче излезе със становище, в което се казва, че изявленията на д-р Ян не съответстват на ключовите факти, нямат научна основа, а са по-скоро разпространяване на слухове.

Сайтът на Fox News качва интревюто с Ли-Менг Ян с предупреждението, че информацията в него е невярна.

Twitter и Facebook блокираха профилите на вирусоложката с над 600 хил. последователи.