Прокурори при ограбен дядо в Раковски: Бандитът е заловен (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9153661 www.24chasa.bg
Ограбеният дядо с прокурорите

Лично районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, зам. – районният прокурор Атанас Илиев - наблюдаващ прокурор, и гл. инспектор Пламен Иванов, началник на РУ – Раковски, посетиха днес 72-годишен в дома му, за да го информират, че нападателят му е заловен и му е повдигнато обвинение. 

Благодарение на бързата реакция на полицията 36-годишният бандит е установен и арестуван в рамките на един час след подаването на сигнала. 

В тази връзка главният прокурор Иван Гешев публикува пост в туитър и видео - виж ТУК.

На 23 октомври т.г. в Раковски, около 21,30 часа, в къщата на 72-годишния пострадал влязъл непознат мъж, който по-късно е установен като извършителят Г.М., криминално проявен. Той прескочил оградата и минал през незаключената врата на дома на пенсионера, който живеел сам. Г.М. влязъл в стаята на възрастния мъж, който бил на леглото, гледал телевизия и четял вестник. Извършителят поискал пари. В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, Г.М. започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности. Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. Междувременно Г.М. взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

По делото са извършени процесуално-следствени действия. При извършеното разпознаване пострадалият категорично е разпознал нападателя си. Част от вещите са установени. Действията по разследването продължават.