Министър Ангелов и доц. Кунчев също контактни на Борисов

https://www.24chasa.bg/novini/article/9154126 www.24chasa.bg
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов СНИМКА: Архив

Премиерът Бойко Борисов е посочил като контактни лица и здравния министър проф. Костадин Ангелов, както и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, съобщиха от столичната РЗИ.

"С оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви информирам: последният ми контакт с министър-председателя беше в петък. От днес, веднага след като разбрах, се самоизолирам и се считам за поставен под карантина.

При първа възможност ще си направя PCR тест", поясни във фейсбук здравният министър.

Ангел Кунчев СНИМКА: Архив
Ангел Кунчев СНИМКА: Архив

По-рано стана ясно, че министрите на транспорта и енергетиката Росен Желязков и Теменужка Петкова също са били контактни на министър-председателя, както и зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев.

Теменужка Петкова
Теменужка Петкова

"След като бях информирана за положителен тест за COVID на министър-председателя Бойко Борисов, се самоизолирах". Това написа министърът на енергетиката Теменужка Петкова във Фейсбук.

Министър Петкова уточнява, че е била в контакт с премиера Борисов на събитие в петък. Тя очаква разпорежданията на здравните власти.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков също се е самоизолирал до получаване на разпореждания от Столичната регионална здравна инспекция, съобщиха от пресцентъра на МТИТС.

Повод за личното решение на министър Желязков е участието му в петък в събитие с премиера и министри. Те са с отрицателни тестове за COVID-19, но в съответствие с действащите регулации, министър Желязков ограничава публичните си контакти до установяване на резултата от неговия тест за коронавирус, допълват от МТИТС.

"В петък бях в контакт с премиера Бойко Борисов. Затова веднага, след като днес научих, че той е с положителен тест за COVID-19, се самоизолирах и очаквам разпорежданията на здравните власти, посочва и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев в социалните мрежи.

Премиерът е посочил за контактни лица и Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е болен от COVID-19. Новината съобщи той самият във фейсбук профила си.

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!", написа Борисов.

Премиерът Борисов бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Той самият обяви, че е болен в петък, а тогава Борисов успокои, че е имал контакт с Нанков за последно 5 дни преди положителния тест на зам.-министъра. Въпреки това министър-председателят се постави сам в изолация. В събота обаче след два отрицателни PCR теста карантината на премиера Борисов бе вдигната от Столичното РЗИ.

Нормално отрицателният тест не отменя карантината, но за важни хора като премиер, президент и работещи на първа линия лекари се прави това изключение, обясни впоследствие шефът на инспекцията д-р Данчо Пенчев.

Уважаеми приятели, С оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви...

Публикувахте от Kostadin Angelov в Неделя, 25 октомври 2020 г.

След като бях информирана за положителен тест за Ковид на министър-председателя г-н Бойко Борисов се самоизолирах. Бях в контакт с него на събитие в петък. Очаквам разпорежданията на здравните власти.

Публикувахте от Теменужка Петкова в Неделя, 25 октомври 2020 г.

Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни....

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 25 октомври 2020 г.