Дончо Барбалов: Няма да вдигаме данъците в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/9155491 www.24chasa.bg
Дончо Барбалов

Независимо от усложнената обстановка и спада на приходите от различни дейности не се обмисля вдигане на данъците в София догодина. Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ на Би Ти Ви зам.-кметът на столицата по финансовите въпроси Дончо Барбалов.

Имаме изоставане от плана за приходите на столицата от няколко милиона лева от това, че още по време на извънредното положение през март, април и май общината опрости редица наеми и такси на бизнеса с цел да запази работните места. "Но за щастие основната част от приходите на общинската хазна идват от данъци върху имуществото, т.е. приходната част не се влияе от цикличността в икономиката", каза Барбалов. 

Допълнителни средства са отпуснати за градския транспорт - 4,6 млн. лв. с последната актуализация на бюджета на общината. За следващата година е предвидена голяма инвестиционна програма

Не се обмисля въвеждане на вечерен час за столицата, каза зам.-кметът. Засега единствената мярка е затварянето на нощните заведения за 14 дни. „Ако излезем от червената зона като областен град, няма да се налагат други мерки“, каза в студиото на „Тази сутрин“ на Би Ти Ви зам.-кметът.