Вежди Рашидов: Борисов и Караянчева се разбраха и си простиха

https://www.24chasa.bg/novini/article/9155558 www.24chasa.bg
Вежди Рашидов

Бойко Борисов и Цвета Караянчева се разбраха, има грешка има и прошка. Тя и на мен не ми говореше известно време. Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ на Би Ти Ви председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.

Според него е абсолютно недопустимо да излизат записи от дома на премиера. „Той може да говори в дома си каквото си поиска“, каза Рашидов.

Той имал за последно среща с премиера преди една седмица, говорили си за проблеми на културата. Сега не му се е обаждал, защото сигурно на премиера не му било до него.

Рашидов заяви, че най-вероятно няма вече да е действащ политика, искал да остане в ателието си, където е прекарал по-голямата част от живота си.

Сред интелектуалците, подписали призива за оставка на правителството, има и такива, които са потърпевши, но има и такива, които са консумирали блага, каза Рашидов и посочи за пример Александър Морфов. Спомена и оперната певица Дарина Такова, като "жеата пяла някога да е жива и здрава, но какво да направя сега - кандидатствала да е директор на операта, но комисията избрала Карталов."  

Министърът на културата Боил Банов трябва да се събуди, коментира Рашидов. „Той се еманципира, обърна ми гръб, а аз го избрах за министър, премиерът го назначи“, каза Рашидов.