Пакистанският премиер иска Фейсбук да забрани ислямофобско съдържание

https://www.24chasa.bg/novini/article/9155567 www.24chasa.bg
Пакистанският премиер Имран Хан СНИМКА: Ройтерс

Пакистанският премиер Имран Хан призова главния изпълнителен директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг да забрани ислямофобското съдържание на в социалната мрежа, предаде Ройтерс.

В писмо, публикувано вчера в "Туитър" от пакистанското правителство, Имран Хан заявява, че "засилващата се ислямофобия" насърчава екстремизма и насилието по света, особено чрез платформи като "Фейсбук". "Бих искал да ви помоля да въведете във "Фейсбук" аналогична забрана срещу ислямофобията и омразата срещу исляма, каквато въведохте за Холокоста", заяви Хан, цитиран от БТА.

Като пример пакистанският премиер посочи ситуацията във Франция, където според него ислямът се асоциира с тероризма. По-рано вчера Хан заяви, че френският президент Еманюел Макрон е "нападнал исляма", насърчавайки показването на карикатурите на пророка Мохамед.

По-рано този месец "Фейсбук" съобщи, че ще забранява съдържание, което отрича Холокоста или изкривява истината за трагедията.

В отговор говорителка на "Фейсбук" заяви, че компанията е против всички форми на омраза и не позволява нападки, основаващи се на раса, етнос, националност или религия.