Над 2000 новозаразени с коронавирус в Турция за денонощието

https://www.24chasa.bg/novini/article/9155638 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Нови 2017 случая на заразени с COVID-19 са установени в Турция през последното денонощие, съобщи снощи турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа.

72-ма души са починали. С това общият брой на жертвите през изминалите седем месеца е достигнал 9799 души.

Здравният министър акцентира на особено тревожната тенденция на продължаващото нарастване на числото на тежко болните и на активните болни, която не може да се овладее. Към днешна дата броят им е достигнал 1744 души.

361 801 са диагностицираните с коронавирус пациенти от направените досега общо 13,2 милионатеста. 314 390 са излекуваните.

Известен депутат от град Бурса, проф. д-р Юксел Йозкан, също е диагностициран с положителен тест за COVID-19.

Юксел Йозкан е един от най-известните активисти в средите на българските изселници в Турция. Родом от България, той се изселва в Турция и дълги години е председател на изселническата асоциация Балгьоч. На последните парламентарни избори бе избран за депутат от основната опозиционна сила - Народнорепубликанската партия.

Юксел Йозкан сам съобщи в профила си в социалните медии, че е с положителен тест за коронавирус, и призова всички, които са били в близък контакт с него през последните две седмици, да си направят тест.

/От БТА/