Разкриха парник с канабис на метри от кметството на врачанско село

https://www.24chasa.bg/novini/article/9155968 www.24chasa.bg
Разкриха парник с канабис на метри от кметството на врачанско село

 Врачанската полиция разкри в неделя наркооранжерия в с. Лиляче и обяви собственика й за местно издирване. Според местните хора обаче 27-годишният Радослав Вачев не се укривал, а бил по време на акцията в гората над селото като работник в дърводобивна фирма. Днес сутринта той е бил задържан от полицията, съобщи кмета на Лиляче Красимир Петров.

Спецакцията била проведена под надзора на окръжната прокуратура във Враца, казаха от полицията. В двора на частния имот, разположен на метри от кметството на селото, униформени намерили парник за отглеждане на канабис. От там иззели растения с височина около 150см и растителна маса около 900 грама, които при направения полеви наркотест реагират на канабис.

От различни помещения в къщата са открити и иззети и газов пистолет, ловни патрони, електронна везна, бучки от бяло прахообразно вещество с общо тегло около 4 грама, което при направения полеви наркотест реагира на амфетамин. Намерени били още найлонова сгъвка суха листна маса с общо тегло около 3 грама канабис, буркан с растителни съцветия с общо тегло около 40 грама канабис, растение от рода на конопа, с височина около 120см., което при направения полеви наркотест реагира на канабис и 2 плика съдържащи суха листна маса с общо тегло около 7 грама канабис.