Броят на заразените с COVID-19 в Словения надхвърли 24 000

https://www.24chasa.bg/novini/article/9157664 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

През последните 24 часа в Словения са регистрирани 1115 нови случая на коронавирус, с което общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 24 063, предаде ТАСС.

Първият случай на заразен с коронавирус в Словения бе регистриран на 4 март, а на 1 юни правителството отмени режима на епидемия в страната. В края на юни обаче броят на заразените отново започна да расте и вече надхвърли 24 хиляди, а смъртните случаи станаха общо 248. На 19 октомври отново беше обявен режим на епидемия на територията на Словения, предава БТА.

В страната са забранени всякакви обществени мероприятия, затворени са учебните заведения, носенето на маски е задължително навсякъде. Полицията извършва проверки по пътищата и в градския транспорт, а от 21 до 6 часа е въведен полицейски час.

От утре в Словения се забранява движението между общините на цялата територия на страната, съобщи премиерът Янез Янша. Забраната, която ще е в сила в продължение на седем дни, ще бъде облекчавана постепенно в районите, които се борят най-успешно с пандемията от коронавирус.