Нов рекорд в света - 465 319 заразени, морги пълни в Русия (Инфографика)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9158746 www.24chasa.bg
Келнер затваря кафене в Торино след въвеждането на нови ограничителни мерки в Италия. СНИМКА: РОЙТЕРС

Рекордът за най-много нови случаи на коронавирус по света е подобрен за трети пореден ден с 465 319 новозаразени за ден, съобщи СЗО, цитирана от Ройтерс. Европейските лидери пък предупредиха за идващи трудни месеци заради възраждащата се пандемия.

Във Франция новите случаи растат най-бързо на Стария континент и достигнаха нов рекорд от 52 000 души за 24 ч. Властите дори предупреждават, че е вероятно скоро да има по 100 000 нови случая на ден. Дания също отчете рекорд с 945 заразени за 24 часа.

Гръцките медии пишат, че улиците в страната се изпразват, а болниците се пълнят. В Берлин пък подпалвачи нападнаха с коктейли “Молотов” сградата на института “Роберт Кох”. Той следи случаите на коронавирус и съветва правителството по стратегията за овладяване на вируса. Чешкият премиер Андрей Бабиш призова за чудо, тъй като степента на заразяване в страната е от най-големите в света.

“Труповете са навсякъде, трупове, трупове” - с тези думи руски медик разкри за многото жертви на коровириса в моргата в град Новокузнецк. Във видео той показва коридор, пълен с трупове по пода.