Зов за помощ: ВМА отново търси доброволци срещу COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/9159647 www.24chasa.bg

Нов рекорд на заразените и на починалите отбеляза днес страната ни. 2243 са новозаразените за денонощие у нас, а жертвите - 42. Настанените в болница са 210 - с 94 повече от вчера, а в интензивни отделения се лекуват 149.

На този фон все повече болници отправят зов за помощ и търсят доброволци, които да им помогнат, защото изнемогват. В призивите отново се включи и Военномедицинска академия, където през пролетта се отзоваха над 200 доброволци.

Публикуваме съобщението на ВМА. 

Военномедицинска академия (ВМА) отправи апел за помощ от страна на доброволци.

От лечебното заведение се обръщат към всички студенти от последните курсове по медицина, здравни грижи, специализанти и граждани с немедицинско образование с молба да подкрепят екипите им в битката с COVID-19.

„Пандемията влезе в нов етап от своето развитие. Вече 8 месеца лекари, сестри и медицински работници на първа линия денонощно себорят със заразата.

В началото на извънредната ситуация в България десетки доброволци подкрепиха екипите на ВМА – жест, с който останаха завинаги всърцата ни.

ПРИЯТЕЛИ, предвид развоя на ситуацията, ОТНОВО ИМАМЕ НУЖДА ОТВАШАТА ПОДКРЕПА.

Затова се обръщаме към всички студенти по медицина (от последните курсове на обучение), студентите по здравни грижи (медицински сестри), специализанти, лекари и медицински сестри или доброволци ( които да се заемат със санитарно-хигиенична дейност), които имат желание и възможност да се включат активно и даподкрепят екипите на ВМА.

Всеки, който желае да се включи, може да го заяви на е-mail: dobrovolecvma@gmail.com, като остави своите имена, курс на обучение или професия, телефон и електронна поща за обратна връзка”, уточняват от лечебното заведение.

За всички доброволци са осигурени необходимите лични предпазни средства.

ВЯРВАМЕ, че #ЗаедноЩеСеСправим