Финансите до Радев: Одобрихте бюджета без забележки (Снимка)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9161176 www.24chasa.bg
Президентът Румен Радев

Министерството на финансите отговори на критиките на президента Румен Радев във връзка с предложения проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2021 г.

По-рано днес държавният глава заяви, че правителството предлага "разоряващ бюджет и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури, без обосновка за резултатите от тези харчове".

От финансовото ведомството показаха писмо от администрацията на президента, в което липсват  забележки. Документът е разписан от главния секретар на президента - Димитър Стоянов, който е и неговата дясна ръка.

"По повод критичните оценки от страна на президента на Република България Румен Радев за предложения от Министерството на финансите проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2021 г. и Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г., представляваща мотивите към него, Ви информираме, че Администрацията на президента съгласува документите в съответствие с чл. 32 от Устройствения правилник на МС и неговата администрация без да са изпратени бележки", се казва в позицията на Министерството на финансите.