Испания отчете 20 хиляди нови случая с коронавирус

https://www.24chasa.bg/novini/article/9166660 www.24chasa.bg
през последната седмица от коронавирус в Испания са починали 761 души. СНИМКА: Ройтерс

Испания регистрира почти 20 хиляди нови случая на заразяване с коронавирус за последното денонощие, информира испанското министерство на здравеопазването.

Общият брой на заразените с вируса в Испания е вече 1 136 503.
От статистическите данни на министерството става ясно, че през последната седмица от коронавирус в Испания са починали 761 души. Общият брой на починалите от вируса в страната е 35 466.

Испанското правителство обяви извънредно положение на 25 октомври, което ще продължи до май идната година. Бе обявен и полицейски час. На регионалните власти е позволено да взимат решения за ограничаване на свободата на движение между отделните испански автономни общности.

Това е вторият път, в който испанското правителство обявява извънредно положение във връзка с пандемията от коронавируса, отбелязва ТАСС. Първият път беше в средата на март. Първото извънредно положение бе в сила до 21 юни.

Властите на автономните общности Кастилия - Ла Манча и Кастилия и Леон въведоха ограничения за влизането и излизането от техните територии заради пандемията от коронавируса. Мерките ще са в сила до 9 ноември. Подобни мерки бяха взети вече от още шест испански автономни общности, припомня БТА.