Член на добричка банда от Манхайм се връща за съд там

https://www.24chasa.bg/novini/article/9168504 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Състав на Окръжния съд в Добрич допусна предаване на български гражданин на властите в Германия с цел провеждане на наказателно преследване срещу него. Задържането и предаването на 27-годишния С.Х. е поискано с Европейска заповед за арест, издадена на 23 септември 2020 г., от Районния съд в град Манхайм.

Мъжът е търсен във връзка с обвинение за участие в 7 престъпления, извършени през периода 12 - 30 септември 2019 година. Германските власти твърдят, че той е съпричастен към четири тежки кражби, организирани от престъпна група, и три опита за извършване на същото деяние, като при два от случаите се разследва и увреда на чуждо имущество.

Според посоченото в Европейската заповед за арест 27-годишният, заедно с други български граждани, е участвал в групировка, наречена „Добричка банда“, която извършвала кражби чрез проникване с взлом в служебни, офис и производствени помещения.

Издирваният С.Х. е бил задържан на 14 октомври 2020 г. в Добрич, след което му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Окръжният съд потвърди взетата спрямо мъжа мярка и разпореди той да бъде приведен във варненския затвор до фактическото му предаване на властите в Германия.